Ixquick Beschermt Uw Privacy!

Ixquick slaat GEEN persoonlijke data op, noch deelt zij deze met derden!
Nada. Zilch. Niets.
Lees meer over uw privacy stellingname of ga direct naar Ixquick’s Privacy verklaring.

Ixquick is ’ s werelds meest privacy-vriendelijke zoekmachine die gebruik maakt van de geavanceerde meta-zoek technologie.

Zoeken met Ixquick geeft meer resultaten die relevant zijn. Ixquick heeft unieke mogelijkheden, waaronder een "Geavanceerd zoeken", "Wereldwijd Zoeken" en de mogelijkheid tot "Verfijning" van de zoekresultaten.


Meta-zoekmachine

Meer nauwkeurige zoekresultaten

Een Ixquick resultaat krijgt voor elke zoekmachine waar het in de top-10 staat één ster () toegewezen. Dus bijvoorbeeld een 5 sterren-resultaat () betekent dat vijf zoekmachines het in hun top-tien hebben gerangschikt.

Dit is zo belangrijk omdat zoekmachines verschillende methoden gebruiken. Iedere methode levert in sommige gevallen goede, maar in andere gevallen minder goede resultaten op. Een Ixquick resultaat met veel sterren heeft de voorkeur gekregen van verschillende methoden en staat dus garant voor een hoge relevantie. Het is de meest optimale mix van de tien verschillende zoekmachines tegelijk!

Niet relevante web-pagina's worden steeds vaker "geoptimaliseerd" om een individuele zoekmachine voor de gek te houden door kunstmatige misleiding van het zoekalgoritme. Zo kunnen de voor u niet- of minder relevante resultaten toch vaak een hogere waardering krijgen.

Het is veel moeilijker om 10 zoekmachines tegelijk te misleiden.

Geavanceerd zoeken

Professionele onderzoekers vertrouwen op Geavanceerde Zoekmethoden zoals "Boolean" logica, woordgroepen, "wildcard", en "field search".

Maar verschillende zoekmachines gebruiken verschillende notaties, en dus moet de gebruiker deze bij een zoekopdracht op verschillende manieren invoeren. Het bijhouden van deze verschillen per zoekmachine is erg onhandig en kost veel tijd.

Ixquick lost dit probleem op door per zoekmachine te onthouden welke Geavanceerde Zoekmethode wordt gebruikt, en welke notatie vereist is.

De gebruiker hoeft maar één universele syntax in te voeren en te onthouden; Ixquick vertaalt dit naar de diverse zoekmachines. Ixquick ondersteunt op deze manier een grote verscheidenheid aan Power Search methoden, veel meer dan individuele zoekmachines dat kunnen.

Ixquick stuurt uw zoekopdracht naar alleen dié zoekmachines die kunnen omgaan met uw specifieke opdracht, en vertaalt deze naar de betreffende syntax.

Voor nog efficienter zoeken, gebruik Ixquick's Geavanceerde Zoekfunctie door op "Geavanceerd zoeken" te klikken. U kunt deze functie ook als standaard homepage instellen.

Wereldwijd zoeken op internet

Ixquick zoekt wereldwijd:

  • In 18 talen, zelfs Chinees, Japans en Koreaans! Ixquick zoekt via metasearch in lokale en internationale zoekmachines zodat u exact zult vinden waar u naar zoekt;
  • Honderden miljoenen uren aan videomateriaal.

Krachtige verfijning van zoekresultaten

Gebruik Ixquick's "Resultaat-verfijning" om verder in een bepaalde richting te zoeken: Bij sommige resultaten treft u een vinkje () en een kruisje () aan. Als een betreffend resultaat goed voldoet klikt u op () om meer resultaten te vinden in diezelfde richting. Als u juist vindt dat een resultaat niet relevant is klikt u op (), om gelijkwaardige resultaten niet meer weer te geven.

Verfijning kan worden aangezet bij "Instellingen".